Nanosrebro Mydło w płynie do dłoni i twarzy 300 ml

27,99 

Srebro dla twarzy i dłoni!

Poznaj pielęgnacyją moc nanosrebra ukrytą w mydle do dłoni i twarzy, która nie tylko skutecznie oczyści skórę, ale dzięki właściwościom przeciwzapalnym i bakteriobójczym szybciej ją zregeneruje oraz wzmocni.

Na stanie

Tworzymy własne receptury
Produkty wytwarzamy u nas
Darmowa dostawa
już od 100 zł
Co dostajesz?

Nanosrebro od dawna słynie z działania bakteriobójczego i przeciwzapalnego. Dodatkowo świetnie sprawdza się w leczeniu trądziku oraz wspiera odbudowę uszkodzonego naskórka. Srebro koloidalne wzmacnia również skórę, czyniąc ją mniej podatną na działanie czynników zewnętrznych.

Zawarta w mydle betaina kokosowa o właściwościach pianotwórczych delikatnie myje a gliceryna chroni przed nadmierną utratą wody.

Nanosrebro Mydło do rąk i twarzy do wyjątkowe połączenie składników, które chroni i pielęgnuje Twoją skórę, a do tego przyjemnie pachnie i pozostawia uczucie świeżości na długi czas.

Porady eksperta kosmetologii

Nanosrebro, znane również pod nazwą srebro koloidalne to związek znany już od czasów starożytnych. Hipokrates, ojciec współczesnej medycyny, po raz pierwszy opisał jego zastosowanie jako środka przeciwdrobnoustrojowego w 400 roku p.n.e.
Czym tak właściwie ono jest? Są to cząsteczki srebra znajdujące się w cieczy o szarym bądź fioletowym metalicznym połysku. Rozmiary cząsteczek mogą się od siebie różnić – te najmniejsze nazywa się nanocząsteczkami i nie są one widzialne dla naszych oczu. To właśnie dzięki swojemu małemu rozmiarowi cząsteczki srebra (około 1-4 nm) są w stanie wnikać w wirusy oraz bakterie, których rozmiar to odpowiednio 20-300 nm oraz 200-80000 nm, i je neutralizować.
Rozdrobnienie srebra do rozmiaru nanocząsteczek pozwala na zwiększenie jego powierzchni aktywnej. Tym sposobem więcej jonów srebra może zostać uwolniona, a co za tym idzie być aktywną formą tego cennego materiału. Dzięki silnym właściwościom przeciwbakteryjnym, przeciwgrzybiczym, jak również antywirusowym, srebro koloidalne stosowane jest w medycynie jako środek do użytku zewnętrznego – na błony śluzowe oraz skórę. W okulistyce wspomaga leczenie bakteryjnego zapalenia spojówek. W dermatologii zdaje ono egzamin w przypadku oparzeń, jak i trudno gojących się ran. Jego zastosowanie znaleźć można także w leczeniu zmian skórnych, czy jako preparat do inhalacji. Srebro koloidalne to także cenny składnik stosowany w medycynie estetycznej.

Czy warto stosować srebro koloidalne na skórę twarzy i ciała?
Zdecydowanie tak! Srebro aplikowane na skórę pomaga w leczeniu trądziku, wspiera odbudowę uszkodzonego naskórka, wzmacnia skórę przez co jest ona mniej podatna na czynniki zewnętrzne. Jakie efekty stosowania kosmetyków ze srebrem koloidalnym zauważymy jeszcze na naszej skórze? Będzie ona bardziej nawilżona, blizny i przebarwienia staną się mniej widoczne, problemy z łojotokiem znikną, regeneracja naskórka będzie szybsza, a problemy z egzemą oraz łuszczycą się wyciszą.

Jak stosować kosmetyki
Nanieś produkt na wilgotne dłonie i twarz, wykonując delikatny masaż, następnie spłucz wodą. Produkt rekomendowany do codziennej pielęgnacji.
Poznaj moc magicznych składników aktywnych
  • SREBRO KOLOIDALNE

    SREBRO KOLOIDALNE

    (Argentum colloidale), znane też jako nanosrebro, kolargol (collargol), srebro koloidowe czy korgol, to surowiec uznawany za składnik o silnym działaniu antywirusowym, przeciwgrzybiczym i antybakteryjnym. Srebro aplikowane na skórę pomaga w leczeniu trądziku, wspiera odbudowę uszkodzonego naskórka, wzmacnia skórę przez co jest ona mniej podatna na czynniki zewnętrzne. Dodatkowo wykazuje działanie nawilżające, regenerujące, odkażające oraz dezynfekujące.

  • GLICERYNA

    GLICERYNA

    działa nawilżająco - jest humektantem. Chroni skórę przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych, niweluje drobne zmarszczki, wygładza i zmiękcza.
    Łagodzi podrażnienia skóry i przyspiesza jej regenerację a także reguluje jego proces odnowy.

  • BETAINA KOKOSOWA

    BETAINA KOKOSOWA

    to mieszanina związków organicznych pochodzących z oleju kokosowego. Ze względu na swoją łagodność dla skóry oraz właściwości pianotwórcze, świetnie sprawdza się w kosmetykach do mycia ciała. Ponadto posiada właściwości przeciwbakteryjne.

Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!