Olej tamanu Mydło w płynie do dłoni i twarzy 300 ml

19,99 
6,66 /kg

Tropikalna pielęgnacja twarzy i dłoni!

Mydło w płynie w swoim składzie posiada egzotyczny olej tamanu, który wpływa na poprawę kondycji skóry twarzy i dłoni. Olej ten posiada również właściwości antyoksydacyjne, koi skórę i działa antybakteryjnie. Polecane szczególnie do pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej.

Brak w magazynie

Tworzymy własne receptury
Produkty wytwarzamy u nas
Darmowa dostawa
już od 100 zł
Co dostajesz?

Olej tamanu zawarty w mydle do dłoni i twarzy wykazuje właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne, dodatkowo koi skórę i wspomaga syntezę kolagenu. Zawarte w oleju kwas oleinowy, kwasy linolowy i palmitynowy, wyciszają stany zapalne i przyspieszają gojenie ran. Jednak to nie wszystkie właściwości tego wyjątkowego oleju.

Mydło doskonale oczyszcza skórę, a zawartość kwasu mlekowego działa przeciwstarzeniowo. Gliceryna przyspiesza regenerację, wygładza i ujędrnia, a hialuronian sodu zapewnia odpowiednie nawilżenie.

Porady eksperta kosmetologii

Olej tamanu otrzymuje się z orzechów wiecznie zielonego drzewa Calophyllum Inophyllum, które rośnie w strefie tropikalnej. Tym, co wyróżnia olej tamanu, jest jego bogaty skład. Umożliwia on działanie oleju na wielu płaszczyznach, co potwierdzone jest nie tylko tradycyjnym wykorzystaniem w medycynie ludowej, ale również badaniami naukowymi. W ostatnich latach olej tamanu wzbudza coraz większe zainteresowanie badaczy na całym świecie.

W składzie oleju znajduje się kwas oleinowy, a także kwasy linolowy i palmitynowy, przyczyniające się do poprawy kondycji skóry, zmniejszające transepidermalną utratę wody i regulujące pracę gruczołów łojowych. Obfituje on także w flawonoidy i kumaryny (kwas kalofillowy i kallofilloidyna) odpowiedzialne za działanie przeciwzapalne, przeciwobrzękowe czy antybakteryjne, a także redukujące wytwarzanie wolnych rodników. Wycisza on stany zapalne i przyspiesza gojenie się ran. Sterole zawarte w oleju tamanu pobudzają syntezę kolagenu i wspomagają regenerację naskórka, natomiast laktony, w tym kumaryna, posiada właściwości antyalergiczne.

Olej tamanu stosowany na twarz poprawia ogólną kondycję skóry. Dzięki zawartości antyoksydantów wykazuje działanie przeciwstarzeniowe. Dba o odpowiednie nawilżenie skóry i dodaje jej blasku, a także regeneruje tkanki. Warto sięgnąć po niego zarówno w sytuacji, gdy skóra jest podrażniona po opalaniu, jak i w przypadku odmrożeń.
Olej ten jest stosowany jest również do pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej. Poleca się go także w przypadku łojotokowego zapalenia skóry twarzy i głowy, trądziku różowatego, egzemy i łuszczycy.
Chcesz cieszyć się piękną i pełną blasku cerą? Olej tamanu na pewno Ci pomoże. Poznaj jego wyjątkową moc!

Jak stosować kosmetyki
Nanieś produkt na wilgotne dłonie i twarz, wykonując delikatny masaż, następnie spłucz wodą. Produkt rekomendowany do codziennej pielęgnacji.
Poznaj moc magicznych składników aktywnych
  • OLEJ TAMANU

    OLEJ TAMANU

    poprawia ogólną kondycję skóry. Dzięki zawartości antyoksydantów wykazuje działanie przeciwstarzeniowe, dodaje skórze blasku, a także regeneruje tkanki. Ponadto przyczynia się do poprawy kondycji skóry i włosów, zmniejsza transepidermalną utratę wody i reguluje pracę gruczołów obecnych w skórze. Olej tamanu ma właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze, a do tego łagodzi podrażnienia i niweluje dokuczliwy świąd skóry. Olej ten jest stosowany w kosmetyce do pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej. Poleca się go także w przypadku łojotokowego zapalenia skóry twarzy i głowy, trądziku różowatego, egzemy i łuszczycy.

  • HIALURONIAN SODU

    HIALURONIAN SODU

    jest substancją hydrofilową. Tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę. W efekcie ogranicza TEWL, czyli transepidermalną utratę wody i zapewnia odpowiednie nawilżenie. Kondycjonuje skórę i włosy, czyli zmiękcza i wygładza.

  • KWAS MLEKOWY

    KWAS MLEKOWY

    wykazuje właściwości nawilżające i złuszczające naskórek, a także antybakteryjne i przeciwstarzeniowe; ponadto pełni rolę regulatora pH.

  • GLICERYNA

    GLICERYNA

    działa nawilżająco - jest humektantem. Chroni skórę przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych, niweluje drobne zmarszczki, wygładza i zmiękcza.
    Łagodzi podrażnienia skóry i przyspiesza jej regenerację a także reguluje jego proces odnowy.

  • BETAINA KOKOSOWA

    BETAINA KOKOSOWA

    to mieszanina związków organicznych pochodzących z oleju kokosowego. Ze względu na swoją łagodność dla skóry oraz właściwości pianotwórcze, świetnie sprawdza się w kosmetykach do mycia ciała. Ponadto posiada właściwości przeciwbakteryjne.

Informacje dodatkowe

Waga 3,0 kg
Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!