Olej lniany Mydło w płynie do dłoni i twarzy 300 ml

19,99 
6,66 /kg

Poczuj moc Omega-3 na twarzy i dłoni!

Mydło w płynie przeznaczone do pielęgnacji twarzy i dłoni z olejem lnianym to doskonałe rozwiązanie zarówno dla młodej, trądzikowej, jak i dla dojrzałej, przesuszonej cery. Zawarte w oleju kwasy omeg-3 i omega-6 regulują poziom wytwarzanego sebum, a bogactwo witamin sprawia, że olej pielęgnuje, koi i nawilża, a przy tym nie zatyka porów.

Brak w magazynie

Tworzymy własne receptury
Produkty wytwarzamy u nas
Darmowa dostawa
już od 100 zł
Co dostajesz?

Olej Lniany Mydło w Płynie do Dłoni i Twarzy to bogactwo witamin, kwasów nasyconych i nienasyconych ukrytych w oleju lnianym. Ten niezwykle cenny olej ma w swoim składzie dwa razy więcej kwasów Omega-3 niż popularny olej z wątroby rekina. Olej lniany posiada właściwości regulujące wydzielanie sebum, dlatego sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju cery, zwłaszcza przesuszonej i z problemami dermatologicznymi. Dodatkowo łagodzi stany zapalne, zmiękcza, a także wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe.

Zawartość kwasu mlekowego w mydle działa przeciwstarzeniowo, gliceryna przyspiesza regenerację, wygładza i ujędrnia, a hialuronian sodu zapewnia odpowiednie nawilżenie.

Polecane do pielęgnacji skóry z problemami dermatologicznymi, przesuszonej, zmęczonej,  mieszanej i przetłuszczającej się.

Porady eksperta kosmetologii

Nasiona lnu (Linum usitatissimum), z których tłoczony jest olej lniany, były uprawiane już w starożytności na Bliskim Wschodzie. O ich zbawiennym działaniu przekonany był Hipokrates, który stosował je do leczenia wewnętrznych dolegliwości.
Dziś wiemy, że olej lniany pomaga także na wiele innych schorzeń. Co więcej, potrafi doskonale zadbać o naszą skórę!
Wszystkie jego właściwości zawdzięczamy cennym naturalnym składnikom. Zawiera on witaminę E (przeciwutleniacz), kwasy nasycone oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), takie jak Omega-3 (51%), Omega-6 (17,5%) i Omega-9 (20,7%). Olej lniany ma w swoim składzie dwa razy więcej kwasów omega-3 niż olej z wątroby rekina (stosowany do wzmocnienia odporności) i kilkaset razy więcej składników antyrakowych niż pozostałe rośliny.

Szczególnym ważnym składnikiem oleju lnianego jest kwas alfa-linolenowy (ALA), który przyczynia się do łagodzenia stanów zapalnych w całym organizmie, w tym na skórze. Innym ważnym składnikiem są witaminy z grupy B, które zapewniają odpowiednie nawilżenie i jędrność skóry oraz dbają o jej gładkość. Olej lniany to również witamina E, która jako witamina młodości neutralizuje działanie wolnych rodników, spowalniając tempo starzenia się skóry.

Dzięki temu, że olej lniany ma dużą zawartość NNKT i zdolność regenerowania uszkodzonej bariery naskórka, wykorzystuje się go do produkcji preparatów pielęgnacyjnych przeznaczonych dla osób z atopowym zapaleniem skóry, a także z łuszczycą lub egzemą. Nie jest to jedyne jego zastosowanie – olej lniany ma właściwości kosmetyczne, które zainteresują także osoby z cerą suchą, wrażliwą i dojrzałą. Olej ten nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę, a także wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe. Co ciekawe, jest on polecany cerom tłustym i trądzikowym, ponieważ doskonale oczyszcza i pomaga wyrównać produkcję łoju – w rezultacie cera oddycha, a ryzyko pojawienia się krostek czy zapchanych porów jest ograniczone.

Jak stosować kosmetyki
Nanieś produkt na wilgotne dłonie i twarz, wykonując delikatny masaż, następnie spłucz wodą. Produkt rekomendowany do codziennej pielęgnacji.
Poznaj moc magicznych składników aktywnych
  • OLEJ LNIANY

    OLEJ LNIANY

    stanowi doskonałe źródło kwasów omega-3, zwłaszcza alfa-linolenowego, witaminy E oraz cynku, dzięki czemu poprawia kondycję skóry, włosów i paznokci. Pomaga utrzymać równowagę wodno-tłuszczową skóry oraz odpowiednie jej nawilżenie, wspomaga usuwanie z organizmu wolnych rodników, przyczyniających się m.in. do przyspieszania procesów starzenia skóry. Posiada również czynności przeciwzapalne – działa ochronnie na lipidy skóry i wspomaga gojenie ran.

  • HIALURONIAN SODU

    HIALURONIAN SODU

    jest substancją hydrofilową. Tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę. W efekcie ogranicza TEWL, czyli transepidermalną utratę wody i zapewnia odpowiednie nawilżenie. Kondycjonuje skórę i włosy, czyli zmiękcza i wygładza.

  • KWAS MLEKOWY

    KWAS MLEKOWY

    wykazuje właściwości nawilżające i złuszczające naskórek, a także antybakteryjne i przeciwstarzeniowe; ponadto pełni rolę regulatora pH.

  • GLICERYNA

    GLICERYNA

    działa nawilżająco - jest humektantem. Chroni skórę przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych, niweluje drobne zmarszczki, wygładza i zmiękcza.
    Łagodzi podrażnienia skóry i przyspiesza jej regenerację a także reguluje jego proces odnowy.

  • BETAINA KOKOSOWA

    BETAINA KOKOSOWA

    to mieszanina związków organicznych pochodzących z oleju kokosowego. Ze względu na swoją łagodność dla skóry oraz właściwości pianotwórcze, świetnie sprawdza się w kosmetykach do mycia ciała. Ponadto posiada właściwości przeciwbakteryjne.

Informacje dodatkowe

Waga 3,0 kg
Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!